biserica in constructie

Ajuta parohia noastra

Obiectiv

Obiectivul principal, spre care se indreapta toate eforturile noastre in acest moment, este finalizarea constructiei bisericii noi. Lucrarea a inceput in vara anului 2008, pana in momentul de fata finalizandu-se subsolul bisericii (care a fost sfintit la 01.10.2014 de P.S. Varlaam Ploiesteanu) si construirea zidurilor (+ 8,50 m), turnarea boltilor (+ 14,5 m) si ridicarea turlei mari in proportie de 90 % (+22 m).

In anul 2015 nadajduim sa finalizam turla mare precum si sa construim si cele doua turle mici din fata!

Valoarea totală estimată a lucrărilor ansamblului subsol, biserică, capelă, lumânărar, birou parohial si gard, în momentul de faţă, este de cca. 2.000.000 €. Finantarea urmează a se realiza exclusiv din donatii si sponsorizări.

Toţi cei care vor sa puna "o cărămida" din munca lor la zidirea unei biserici sunt bineveniţi, mai ales că vor fi pomeniţi ca şi “ctitori şi binefacători” la sfintele slujbe, şi îşi vor face şi comoară în ceruri.

Donatii si sponsorizari

Puteti face o donatie, in orice suma, fie la sediul parohiei, fie in contul acesteia, deschis la BCR. Informatiile pentru plati bancare se gasesc mai jos. Pentru firme se poate incheia un Contract de sponsorizare.

Cont RON:RO54 RNCB 0278 0475 1061 0001
Cont EUR:RO27 RNCB 0278 0475 1061 0002
Cont USD:RO97 RNCB 0278 0475 1061 0003
Banca:BCR Sucursala Serban Voda
Cod SWIFT:RNCBROBU

Directioneaza 2% din impozitul datorat

Descarcand si completand un simplu formular (pe care il gasiti mai jos), puteti alege ca 2% din impozitul datorat statului sa fie directionat catre noi. Acest lucru, complet gratuit pentru dvs. ne poate fi de mare ajutor in sprijinirea proiectelor parohiei.

Pentru cei care obtin venituri dintr-o singura sursa (un loc de munca, de obicei), descarcati Formularul 230, care este deja completat cu datele parohiei noastre.

Pentru cei care obtin venituri din mai multe surse de venit (doua locuri de munca, venituri din chirii sau dividende), descarcati Formularul 200, care este deja completat cu datele parohiei noastre.

PENTRU FIRME - Sponsorizarea pentru construirea bisericii este deductibila din impozitul pe profit!

Donaţiilor de 2% pentru persoanele fizice, le corespunde varianta de 3‰ pentru persoanele juridice, concretizată printr-un contract de sponsorizare. Potrivit Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, sponsorizarea se realizează pe bază de contract încheiat în formă scrisă între sponsor şi beneficiar, cu specificarea obiectului, valorii şi duratei sponsorizării, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor părţilor. Motivul ce face necesară încheierea contractului de sponsorizare este acela că, în esenţă, prin actul de sponsorizare se efectuează un transfer de proprietate asupra unor valori sau bunuri.

În cazul unei sponsorizări constînd în bunuri materiale, acestea vor fi evaluate, prin actul juridic încheiat, la valoarea lor reală în momentul predării către beneficiar.

Conform Art. 31 (4), Titlul II, din Codul Fiscal, Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea şi legii bibliotecilor, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

  • sunt în limita a 3‰ din cifra de afaceri;
  • nu depăşesc mai mult de 20%, din impozitul pe profit datorat.

Puteti descarca un exemplu de calcul privind scăderea din impozitul pe profit a cheltuielilor reprezentînd sponsorizarea.

Chiar daca sunt foarte mici facilitatile pt. sponsorizare, va indemn sa o faceti, deoarece efortul nu e decat al contabilului dumneavoastra care va calcula suma! Sper sa gasiti contabili intelegatori in acest sens (ma lovesc mereu de o rea vointa a contabililor care nu stiu cum sa-l induplece pe sefu`ca e prea complicat sa calculeze si, oricum e nesemnificativa suma)!

Prin aceasta va construiti si dumneavoastra comoara in ceruri iar pe pamant toate rugaciunile celor ce se vor ruga in aceasta biserica, va vor ajuta acum si in vecii vecilor!


formular 230 pentu Parohia Acoperamantul Maicii Domnului din Bucuresti formular 200 pentu Parohia Acoperamantul Maicii Domnului din Bucuresti contract de sponsorizare pentu Parohia Acoperamantul Maicii Domnului din Bucuresti memoriu de sponsorizare pentu Parohia Acoperamantul Maicii Domnului din Bucuresti